lørdag 28. februar 2009

Testing av mitt nye Nikon d300...

Jeg hadde et innlegg her før jul hvor jeg annonserte at jeg skulle kjøpe et Nikon d700, det ble ikke slik gitt. Vi prioriterte å kjøpe barnevogn og bilsete og heller gå for et hakket billigere kamerahus. Vi fikk mye for pengene altså. Et kamerahus pluss to fantastiske objektiver...Da er det bare å lære seg å bruke det som står igjen:-) Her er noen av de første bildene som er tatt med kameraet og Nikkor 50mm f1.8...

Ellers så hadde vi besøk av Camilla, Vegard, Henning og Per Andor i går kveld. Kveldens tema var brettspill. jeg må si at det er leeeenge siden jeg har ledd like mye som i går. Se bare på Vegard sitt forsøk på å tegne Skandinavia...hahaha...det er jo kunst!! Mirakuløst nok så klarte lagkompisene hans å gjette riktig i siste sekund, det står det respekt av! Fantasi er et fryktelig festlig spill!

lørdag 21. februar 2009

Det er tidenes vinter!

I dag har vi vært ute på tur sammen med Vegard, Camilla og Mie. Vi skulle ut og leke i snøen, lage bål, grille pølser og drikke kakao. Destinasjonen ble barnehagen til Mille. Vi trosset snødrevet og satte opp leir i paviljongen på uteområdet og tente bål på en liten fjellknaus. Guttene fikk fort fyr på bålet, dog med litt hjelp av tennveske og avispapir. Jentene sullet rundt og lekte i snøen mens de drakk kakao. Riktig så koselig hadde vi det. Etter grillingen ville Vegard stå litt på snowboard og det tok ikke lang tid før jentene også ville være med ned bakken. Vegard tok først med seg Mie som frydet seg. Mille så jo dette og ble veldig fristet til å prøve hun også...tro meg..dette er et mirakel ettersom datteren vår er ganske pysete. Hun ble ihvertfall med Vegard og var stiv av skrekk ned hele bakken...Hun ville ikke være med en gang til for å si det sånn:-Slørdag 14. februar 2009

Innkjøp, diller og litt andre ting...


Om fosteret:
Vekt: 50 g
CRL: 8 cm
Full lengde: 10 cm

«Bevegelsene blir stadig mer kontrollerte og mykere, og fosteret kan bevege både hode, munn, lepper, armer, håndledd, hender, bein, føtter og tær! Noen kjenner allerede disse fjørlette bevegelsene, men som regel vil du ikke kunne kjenne dem på noen uker ennå.»

Ukens diller:

Denne uken har jaggu vært innholdsrik gitt. Jeg var hos jordmor på tirsdag der blodtrykket ble målt til å være 104/75 som var helt fint. Livmoren har vokst opp til noen cm i underkant av navelen. Hun fant hjertelyden til babyen nesten med en gang og fosterlyden var 148 slag per minutt mot 122 ved forrige kontroll. Hermann og jeg var og tittet på barnevogner på Babyshop og valget stod imellom Simo Duo i brun og Emmaljunga Mondial Duo i marineblått. Det ble emmaljungavogn på oss. Vi ringte rundt til forskjellige butikker i Sverige og undersøkte priser og kom frem til følgende regnestykke:

Emmaljunga Mondial Duo på babyshop i Norge: kr 8100,- ca
Acta Graco Logico Bilstol på Barnevognhuset Rudo i Norge: kr 1699,- inkl base.
Sum: 9799 NOK

Emmaljunga Mondial Duo på Kattis babyshop i Sverige: 7390 SEK som tilsvarer 6025 NOK
Acta Graco Logico Bilstol på Kattis babyhop i Sverige: 1290 SEK som tilsvarer 1050 NOK
Sum: 7075 NOK

Med andre ord så har vi spart oss mange penger på å kjøpe vogn og bilstol i Sverige. Anbefales virkelig! Da er det bare følgende som står igjen av babyutstyr hos oss:
Ellers har jeg virkelig fått kjørt meg med svangerskapskvalme og omgangssyke på toppen av den igjen. Men nå er det heldigvis over og jeg kan puste lettet ut for denne gang. Omgangssyken er det verste jeg vet i hele verden...

mandag 9. februar 2009

Råååsa...nam-nam og barnevognvalg:-)

Jeg var på jentekveld på lørdag og jeg ble inspirert til å lete fram noen ideer til "jentekvelder". Jeg elsker rosa derfor falt jeg helt for denne borddekkingen.
En annen ting jeg elsker er bruschetta som er ciabatta brød ristet med hvitløkssmør, toppet med en frisk blanding av tomater, løk, basilikum og hvitløk. Til slutt garnert med balsamico glasur. Man kan også ha spekeskinke på....mmm..deilig!! Perfekt forrett til jentekvelder.

Nachos er en annen favoritt

Ingredienser
300 g kjøttdeig /karbonadedeig
½ stk. løk
½ stk. frisk, rød chili i ringer
1 pk. kryddermiks , vann etter anvisning på pakken
1 pose tortillachips à 200 g
1 boks salsa
½ stk. finstrimlet purre
1 dl revet hvitost

Slik gjør du:
1. Fres kjøttdeig, finhakket løk og chili i en varm panne
2. Tilsett kryddermiksen og vann og la sausen koke etter anvisning på pakken.
3. Legg tortillachipsen på et ildfast fat og fordel resten av ingrediensene på toppen, osten tilslutt.
4. Gratiner i stekeovnen i 5 minutter på ca. 250 grader

Oppskrift og bilde er lånt fra matprat.no

Til slutt vil jeg fortelle at vi har bestemt oss for vogn nå. Vi skal dra og se på en 2008 modell som kun har vært brukt i noen få måneder. Her er den:

Er så enig i denne illustrasjonen som jeg har lånt fra baby-gaga...jeg er rimelig fed up av mine daglige besøk på toalettet nå...håper det snart er over...

tirsdag 3. februar 2009

Oppsummering av uke 13

Litt om babyen i magen og meg:Vekt: 35 g CRL: 7 cm Full lengde: 8,5 cm
Nedtelling til ultralyd: 5 uker
Diller: Salat med avocado og fetaost
Byr meg imot: Middagsretter generelt, spesielt tanken på kjøtt...æsj!!«Fosteret har begynt på sin store vokseperiode og spreller rundt i livmoren. Selv om du ikke kjenner det sparke ennå, vil fosteret kunne kjenne deg. Om du dytter forsiktig mot livmoren, vil fosteret bevege seg.»Denne uken har vært ganske lik de forrige. Den eneste store forskjellen er at jeg klarer å bevege meg i mer enn 50 meter uten å bli utslitt og mo i knærne. Hermann har gått til innkjøp av en såkalt «rulle» til sykkelen sin. Ergo så kan jeg når som helst ta meg en liten sykkeltur innendørs. Det er deilig faktisk. Sykling er en veldig passende treningsform for gravide. Håper bare at det friske motet mitt fortsetter i tiden som kommer også. Ellers så har jeg begynt å få veldig stor mage nå. Jeg skal prøve å få lagt ut bilder av magen her etterhvert så kan dere sammenligne uke for uke. Har en liten følelse at jeg kommer til å bli stor som et hangarskip denne gangen desverre. Men men...det hører jo med.
I helgen som kommer har Milles kjære besteforeldre, «ikkemor» og «ikkefar», bedt om å få ha Mille. Det vet jeg at Mille kommer til å bli glad for. Hun elsker å være i huset på Kjærnes der hun får gjøre akkurat som hun vil. Hermann og jeg har planlagt å dra til Oslo på fredag kveld og spise på Friday`s...Og på lørdag skal jeg til en venninne på jentekveld. Blir ikke akkurat noe baluba ettersom 4 av 5 jenter er gravide:-) Men jeg gleder meg veldig, det er alltid koselig med litt skravling:-)

mandag 2. februar 2009

Ny uke og en liten søt idé...

Da var det mandag igjen og nok en helg er over i rekordfart. Vi har hatt det kjempekoselig denne helgen. Vi har gått lange turer med Mille i voksiposen og vi med store varme vintersko på. For det er kaldt her nå med 10 minus ute. Etter vi har kommet hjem fra turene våre har Mille og jeg gått på kjøkkenet og laget deilig varm kakao. Mmmm...

Mandagen startet med en tur til frisøren for Mille, hennes aller første hårklipp faktisk, og det var virkelig på tide med en klipp at pistrefjonet nå. Hun satt som en prest hos frisøren og var tydelig stolt da hun fikk utdelt en diplom med sin egen hårtust teipet på. Etter frisøren gikk vi bort til legekontoret fordi hun har fått øykatarr for hundreogørtende gang...lei nå! Kjedelig at man må til legen for sånne filleting...

Til slutt vil jeg dele en søt liten idé jeg fant på "freshly (blended)" for en stund siden. En kleshenger kan virkelig brukes til så mangt. Kjempesøt. Illustrasjonen har jeg laget med "birds in a tree" av Madame Mim.
Blog Widget by LinkWithin